Carrieredag brengt de toekomst van de automotive sector tot leven

Op 16 oktober kwamen honderden studenten van de automotive- en engineeringopleidingen van de HAN en Fontys samen voor de Carrièredag in het gebouw van de HAN Academie Engineering & Automotive in Arnhem. Meer dan 50 toonaangevende bedrijven presenteerden zich op de bedrijvenmarkt en boden studenten mogelijkheden voor stages, afstudeerprojecten en startersfuncties, zowel in engineering als in andere technische en managementrollen.

Carriere ambities
Tijdens de bedrijvenmarkt presenteerden meer dan 50 toonaangevende engineering- en automotivebedrijven zich aan studenten, met mogelijkheden voor stages, afstudeerprojecten en startersfuncties. Bedrijven uit diverse sectoren, van high-tech productie tot duurzame mobiliteit, gaven inzicht in de vaardigheden en innovaties die de sector bepalen. Studenten konden direct in contact komen met potentiële werkgevers en ontdekten welke bedrijven het beste aansloten bij hun carrière-ambities. Tijdens inspirerende themasessies gaven diverse bedrijven een inkijk in hun activiteiten en uitdagingen op thema’s als business management, elektrisch rijden, manufacturing, green engineering en meer, waardoor studenten zich konden verdiepen in hun interessegebieden en specialisatie

Waterstof-track
In het kader van het Interreg Green Skhy-project was er op de bedrijvenmarkt een speciaal ‘waterstof-track’ uitgezet, waar studenten in gesprek konden gaan met bedrijven die actief zijn in de waterstofsector. Bedrijven kregen de gelegenheid om aan te geven welke vaardigheden essentieel zullen zijn voor de toekomst van waterstof. Naast deze ontmoetingen werd er een themasessie georganiseerd, volledig gericht op de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de waterstofindustrie.

Demoplein
De dag werd verder gekenmerkt door waardevolle netwerkgesprekken en indrukwekkende demo’s op het buitenplein. De imposante Mammoth van Defenture, de Porsches van PON, en de bussen van Nijwa BV en Volvo trokken veel bekijks. Hoogtepunten waren een bandenwisselwedstrijd en races in de simulators van de studententeams HAN Hydromotive en HART, die voor veel sensatie zorgden. Al met al bood de dag studenten een unieke kans om de toekomst van de automotive-industrie te verkennen en hun carrière in beweging te zetten.

Bekijk de sfeerimpressie in de video hieronder.